Onze troeven


WDV-studio's streeft een continue uitbreiding & verbetering van haar diensten na. Een belangrijke klemtoon ligt daarbij op groene/milieuvriendelijk investeringen en verbeteringen. We sommen alvast de belangrijkste voorzieningen en diensten voor u op.

Al onze gebouwen kregen het GROENE LABEL toegekend.


De stad Antwerpen voert een kwaliteitsbeleid. Dit wil zeggen dat eigenaars steeds in orde moeten zijn met wettelijke regels rond woonkwaliteit, brandveiligheid en stedenbouw vooraleer zij kunnen starten met verhuur. Dat geldt zowel voor de eigenaars vermeld in deze database, als voor eigenaars die niet verbonden zijn met Kotweb. De website van de stad Antwerpen geeft je hierover alle informatie.

Eigenaars die hun pand op deze site plaatsen, geven duidelijk aan huurders de boodschap dat zij panden willen aanbieden die in regel zijn met de normen rond woonkwaliteit, brandveiligheid en stedenbouw. Door hun panden op de site te zetten, melden zij zich automatisch aan de stad en vragen zij een kwaliteitslabel aan (op de site te herkennen aan een lichtgekleurd label met 'in aanvraag'). De stadsdiensten controleren deze panden zo snel als mogelijk. Na een positieve controle krijgt het bezochte pand een felgroen kwaliteitslabel. Woonkwaliteit en brandveiligheid worden specifiek vermeld in het label.

Betekent dit dat de andere 'koten' van slechte kwaliteit zijn? Zeker niet noodzakelijk. Een groot aantal wooneenheden moet nog geëvalueerd worden door de stadsdiensten of zijn volop bezig om zich in orde te stellen met de wettelijke regels. De stadsdiensten controleren de komende jaren alle huurpanden systematisch per wijk, ongeacht of de panden in deze database vermeld zijn.

Enkel bij een rood label kan je met zekerheid stellen dat het pand op dat moment niet voldoet aan bepaalde kwaliteits- of veiligheidsnormen. Voor alle duidelijkheid: de stadscontroles werken op pandniveau. Dit impliceert dat de aanwezigheid van één ‘kot’ dat niet in regel is, reeds tot een rood label kan leiden. Als je een pand met rood label aantreft, kan je dus best even navraag welke gebreken op welke plaats in het gebouw werden vastgesteld, via een telefoontje naar de dienst Bestuurlijke Handhaving / Pandkwaliteit / Studentenhuisvesting op het nummer 03/338.68.57.

Kwaliteitsvragen? Dan kan je altijd terecht bij de architecten van de dienst Woonadvies: zij geven je graag meer uitleg of stellen desnoods een onderzoek in. Zowel huurders als verhuurders kunnen steeds een kwaliteitsonderzoek aanvragen. Dit is gratis en kan aangevraagd worden via telefoon( 03 338 75 74) of mail. Verhuurders vermelden hierbij ook dat het gaat om een pro-actief advies.

Alle gebouwen werden uitgerust met zonnepanelen.

WDV Studio's werkt actief aan duurzame toekomst. Met de aanwezigheid van zonnepanelen op al onze gebouwen werd onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verbeterd.

Alle gebouwen beschikken over camerabewaking bij de inkom.

Wij willen al onze studenten/bewoners een veilig gevoel geven. Alle beelden worden volgens wettelijke normen bewaard en enkel geraadpleegd bij eventuele incidenten.

Alle gebouwen beschikken over een HEPA-stofzuiger (stofzuiger met fijn stof filter).

Voor mensen met problemen aan luchtwegen en/of allergieën is de keuze voor een stofzuiger met HEPA filter een slimme zet, want uit onderzoek is gebleken dat HEPA-filters op stofzuigers beter zijn om pollen, allergenen en fijne stofdeeltjes tegen te houden.

Alle kamers en studio's zijn voorzien van insectengaas.

Niets zo vervelend dan je studeersessie of nachtrust verstoord te zien door gezoem of geprik. Verse zuurstof is natuurlijk wel welkom. Daarom zijn al onze kamers en studio's uitgerust met insectengazen.

Overdekte fietsenstalling in elk gebouw

Fietsendiefstal is een echte plaag. Bij WDV-studio's staat uw stalen ros overdekt en achter slot.

Tweewekelijkse poetsbeurt van gangen en keukens.

De gangen (en indien aanwezig ook de gemeenschappelijke keukens) krijgen elke 2 weken een grondige poetsbeurt.

Tweemaandelijkse poetsbeurt van alle ramen.

Schrik niet wanneer u plots een glazenwasser aan uw raam ziet opduiken. Alle glaspartijen krijgen elke 2 maanden een grondige poetsbeurt.